PNL Sălaj critică programul de guvernare al PSD şi îşi prezintă candidaţii pentru alegerile parlamentare

Conferinţa de presă a Partidului Naţional Liberal (PNL) filiala Sălaj, ce a avut loc joi, 13 octombrie, i-a avut ca participanţi pe Lucian Bode şi candidaţii PNL desemnaţi pentru alegerile parlamentare din decembrie, Otto Haller şi avocatul Bogdan Ilea.  

Lucian Bode a prezentat punctul de vedere al liberalilor sălăjeni referitor la programul de guvernare recent prezentat de PSD, subliniind “diferenţele uriaşe dintre PNL și PSD”.

Lucian Bode a declarat:  “PNL este partidul care promovează integritatea, reforma, își ține cuvântul asupra deciziilor asumate, a dovedit că face eforturi pentru a răspunde așteptărilor din societate. PSD este anti-reformist, protejează politic corupția, promovează oameni certați cu legea, iar pentru a-și atinge scopul nu se va da în lături de la nimic”, a spus liderul PNL Sălaj. Criticile aduse de Lucian Bode social democraţilor au atins şi activitatea acestora de până acum, şi reformele pe care ei le propun: “PSD, înainte de a prezenta fastuoase programe de guvernare, este condamnat să răspundă la o întrebare simplă: au avut până azi, și au în continuare, majoritate parlamentară. De ce nu au folosit-o? Programul de guvernare al PSD este aceeași demagogie ieftină pe care o vând de fiecare dată înainte de alegeri. Nimic nu i-a împiedicat, având majoritate parlamentară până azi, să promoveze măsurile prezentate până acum, nu după alegeri, pentru că au avut această posibilitate. PSD clamează că ar vrea desființarea a 102 taxe, dar tocmai ce PSD a introdus 40 de noi taxe, impozite sau majorări ale acestora. PSD este primul vinovat în problema birocrației sufocante, iar acum încearcă inducă în eroare prin plagierea ideilor Guvernului Cioloș, la fel cum au încercat și cu măsurile PNL. PSD probează pălăria de reformator, în încercarea de a câștiga voturi. Este inutil și caraghios, pentru că PSD este cunoscut drept partidul antireformă din România. Demagogia e la ea acasă în acest program al social-democraților. Ca să înţelegeţi, prin acelaşi program se promite din nou celebrul 1 milion de locuri de muncă, despre asta vorbim. PSD promite acest 1 milion de locuri de muncă de la Guvernul Văcăroiu. Deja este subiect de banc”, a spus Lucian Bode.

Nici iniţiativele legislative ale social democraţilor nu au scăpat de criticile preşedintelui PNL Sălaj, acesta făcând referire, printre altele, şi la celebra taxă pe bacşiş. “Ponta dorea să-i taxeze pe românii de peste hotare cu 10 euro pe lună, ca să contribuie și aceștia la sistemul social. Acum observăm că nu mai pot de grija românilor din străinătate, de care și-au bătut joc. Una dintre taxele importante, timbrul de mediu pentru autovehicule, este o taxă care în forma actuală a fost introdusă tot de PSD, de Guvenul Ponta. Culmea demagogiei PSD este că PNL a inițiat în 2015 un proiect de eliminare pe care Ponta a semnat punct de vedere negativ! Acum PSD propune eliminarea pentru după alegeri, în condițiile în care propunerea PNL se află deja în circuitul parlamentar”, a spus deputatul PNL. Lucian Bode spune că PSD nici măcar nu şi-a << updatat >> propunerile în planul de guvernare, şi vin cu propuneri asupra unor chestiuni care sunt deja, de mult rezolvate: “Alt exemplu care arată cum își face PSD temele: cazierul fiscal este gratuit în România din 2015!”, spune Lucian Bode, făcând referire la propunerea PSD referitoare la acest cazier. Deputatul sălăjean a adus în discuţie şi problema creditelor în franci elveţieni (CHF).

“Imaginile înregistrate în plenul Camerei Deputaților arată foarte clar faptul că PSD, în mod deliberat, a mutat ședința de vot final mai devreme pentru a fi suspendată din lipstă de cvorum. Aceste informații sunt certe și verificabile pe înregistrările Camerei Deputaților”, a spus Bode. În cadrul conferinţei de presă au fost prezentate şi câteva date legate de calendarul electoral. Astfel, liderul PNL Sălaj a anunţat că în 20 octombrie  Biroul Permanent Naţional al PNL urmează să valideze listele de candidaţi pentru toate circumscripţiile electorale, fiind anunţat şi numărul total al semnăturilor de susţinere a candidaţilor, 817.000 la nivel naţional şi 11.500 în Sălaj. Liberalii propun în Programul de guvernare, readucerea statului din postura de opresor al întreprinzătorilor în cea de partener al acestora şi reducerea poverii administrative cu 40 la sută până în 2018. Conform celor cuprinse în program, PNL va acţiona pentru generalizarea cotei unice la 16 la sută, inclusiv cota standard de TVA, şi a contribuţiilor sociale plătite de angajat şi angajator. Deasemenea ne propunem reducerea impozitului pe venit la jumătate pentru părinţii care au al treilea copil, până la vârsta de 7 ani a acestuia/acestora.

“PNL îşi propune dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017 şi creşterea salariilor asistenţilor medicali în medie cu 20 la sută de la 1 iulie 2017 până la dublarea acestora, iar pentru cadrele didactice creşterea anuală a salariilor în medie cu 20 la sută, începând cu a doua jumătate a anului 2017, până la dublarea acestora, creşterea alocaţiilor pentru copii la valoarea de 200 de lei pe lună”, a adăugat Lucian Bode. Referitor la desemnarea sa ca şi candidat pentru Senat, Bogdan Ilea a declarat: “M-a onorat încrederea pe care PNL Sălaj mi-a acordat-o pentru candidatura la Senatul Romaniei. Cetăţenii chemaţi la vot vor putea compara dorinţa de schimbare a partidului nostru cu celelalte partide unde sunt promovaţi aceiaşi oameni, indiferent daca au sau nu rezultate. Cred că pot aduce un plus în politica sălăjeană, cu atât mai mult cu cât cunosc sistemul juridiciar şi pe cel legislativ, prin prisma profesiei mele de avocat. Voi promova simplificarea procedurilor administrative, astfel încât oamenii să nu piardă zile la cozi, pentru adeverinţe inutile”, a spus candidatul PNL Sălaj pentru un loc în Senat.

Otto Haller a declarat că doreşte să fie de folos comunităţii, să împărtăşească din experienţa sa, şi să facă îmbunătăţiri şi chiar schimbări acolo unde acestea se impun. “Trebuie să ne luptăm pentru ca familiile şi tinerii să rămână în ţară, să aibă prosperitate în propria lor ţară. Să ne putem bucura de copiii noştri aici, la noi în ţară. În acest sprijin vine programul de guvernare PNL pentru anii 2016-2020. PNL consideră că România are nevoie de o reaşezare   corectă a statului în slujba cetăţeanului pentru a readuce   românilor   speranţa în justeţea promovării valorilor demografice fundamentale”, a subliniat Otto Haller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 Thoughts to “PNL Sălaj critică programul de guvernare al PSD şi îşi prezintă candidaţii pentru alegerile parlamentare”

  1. Anonim

    uita cine reprezinta pnl doi basisti si un otevist!

  2. Anonim

    Haller nu te-am uitat! Ti-am facut strategia pentru campania de la alegerile locale din 2012 si acum nici buna ziua nu-mi dai cand ne intalnim! halal candidat!

  3. Haller va fi de folos comunitatii……….jidovesti.

  4. Anonin

    Haller un basinos batrin care nu poate sta acasa.Lucian nu credeam ca nu poti gasi o echipa credibila pt viitor .Ai langa tine un basinos ai un gelat increzut cine crezi ca te va vota.Sunt pnlist si imi pare rau de tine dar asta nu e echipa.

  5. Anonim

    ciuda ciuda :))) vai si amar ca muriti de ciuda

    1. Anonim

      Un trio formidabil: batranul cu banii, tanara speranta si papusarul care ii invarte pe degete. GO PNL!!!

  6. anonim

    nici o sansa cu asa candidati,trebuia sa va luati niste oameni simpli nu niste inganfati

  7. Ce PNL, asta e PNL?

    Vai de noi. Daca aparea poza si titlul, in urma cu 4 ani ziceam ca e pamflet. Dar nu-i problema, ne obisnuim cu toate

  8. NEHOTARAT

    SUNT NEHOTARAT SA MA DUC SAU NU LA VOT FIINDCA NU AM INCREDERE IN POLITICIENI.INTAMPLAREA FACE CA PE DOMNUL AVOCAT ILEA SI PE DOMNUL HALLER II CUNOSC SI CHIAR SUNT AMIC CU EI.II PRETUIESC SI STIU CA NU VOR SA INTRE IN PARLAMENT PENTRU BANI(CASTIGA CU MUNCA CINSTITA MULT MAI MULT IN VIATA CIVILA).STIU CA DOMNUL BODE ARE CEA MAI MARE REPUTATIE IN PARLAMENT DINTRE TOTI PARLAMENTARII SALAJENI.NU SUNT NICI MACAR SIMPATIZANT PNL DAR EI M-AU CONVINS SA MA DUC LA VOT .

    1. HOTARAT

      D-le NEHOTARAT., amicul D-lui Avocat ILEA,STOP! cu laude,eu nu sunt amicul sau,doar un fost client si m-am lamurit ,ba chiar ars,ca banii i-a incasat …dar la proces nici n-a pomenit de onorariu si nici de probe ,bani usor de cistigat fara multa oboseala , dar si fara succes in de favoarea clientului .,vi se pare Corect???

  9. Anonim

    Tu vorbesti de integrates Bode Coruptule.

  10. Anonim

    Fratele angajat de la porci la primaria Simleu transfer at la van a Constants.Transferat la vama…zalau…Sotia.director.gradinita.

  11. Anonim

    Criticati nenorocitilor, vai de capul vostru! Nu mai prostesti pe nimeni bode! Lumea te cunoastepe tine si pe gasca ta! Nu esti PNL-ist (mai degrabe PSD-ist!), deci NU TE VOTAM ! AI STRICAT PNL-UL SI ALATURI DE capalnasiu VETI DA SEAMA ,daca nu in fata oamenilor, atunci in fata lui Dumnezeu!

  12. Anonim

    Votam USR! Uniunea Salvati Romania!

  13. Anonim

    VOTATI ce vreti numai sa vreti sa votati ce trebuie. BODE ciocu mic de la vanxator de electrice la parlamentar e pasul cam mare, fara pregatire in domeniu pnl un partid caduc politica nu e pentru voi

Leave a Comment